Kategoriat
Uutisia ja ilmoituksia

Kirjauutuus: Kuin säveltä kuunnellen

Ruotsinsuomalaisten grand old manin Harry Permannon elämäkerta on ilmestynyt.  Annika Ardin – Veikko Sonninen: KUIN SÄVELTÄ KUUNNELLEN – Harry Permannon tie. Fabella, Helsinki, 2010.

Harry Permanto syntyi vuonna 1930 Suomen Miehikkälässä, teki menestyksellisen uran hotelli- ja ravintola-alalla Suomessa ja siirtyi vuonna 1977 47-vuotiaana Tukholman konserttitalon intendentiksi. Hän loi työssään hyvät suhteet niin maailman huippumuusikoihin kuin Ruotsin kuningashuoneen jäseniinkin. Klassinen musiikki on ollut keskeisellä sijalla hänen elämässään. Miten kaikki tämä onnistui maalaispojalta, jolla ei köyhyytensä takia ollut mahdollisuutta koulunkäyntiin?

Harry Permanto tunnetaan laajalti Ruotsin suomalaisten keskuudessa. Hän on ollut kaikkien tuntema aktivisti sotaveteraani- ja sotalapsiasioissa, osallistunut Lions-toimintaan, ollut mukana seurakunnallisessa toiminnassa ja ylipäänsä kaikessa ruotsinsuomalaisten järjestötoiminnassa, ei vähiten Suomi-Seurassa. Suomen Tukholman-suurlähetystön vastaanotoilla hän on ollut tuttu näky.

Harry Permanto on mies, joka ei lannistunut vastoinkäymisten edessä, vaan teki elämästään seikkailun. Hän viettää eläkepäiviään Gotlannissa, jonka suomalaisyhteisön eräs tukipylväs hän on.

*****

Annika Ardin on toimittaja, tietokirjailija ja kustantaja, joka toimi 2000-luvun alkupuolella Suomen Kirjakauppalehden päätoimittajana. Veikko Sonninen työskenteli pitkään Suomen Kustannusyhdistyksen toimitusjohtajana. Annika ja Veikko halusivat kirjoittaa Harry Permannon elämäkerran kunnianosoituksena hänen elämäntyölleen.

Kirjaa on kätevästi saatavissa mm. osoitteesta www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9526702522, www.kustannustaito.fi tai www.fabella.fi