Kategoriat
arkisto

Ilmoittautuminen Sulkasadon kevään 2011 kursseille on alkanut

Sulkasato on Nuoren Voiman Liiton verkkokirjoittajakoulu, joka tarjoaa 9–17-vuotiaille maksutonta opetusta. Sulkasadon ohjaajina toimivat kirjailijat ja sanataideopettajat. Kurssien opetus tapahtuu kokonaan verkossa.

Yksi Sulkasato-kurssi kestää viisi viikkoa, jonka aikana kirjoitetaan viisi tekstiä. Tehtävä vaihtuu viikoittain, ja osanottajat saavat jokaisesta tekstistä ohjaajalta henkilökohtaista palautetta. Sulkasadon keskustelupalstalla osallistujat voivat keskustella sekä tehtävänannoista että kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta yleensä. Opetus ja keskustelu tapahtuu suljetuilla sivuilla, joille on pääsy ainoastaan salasanalla.

Ilmoittautuminen kevään 2011 kursseille on alkanut! Kevään aikana järjestetään seuraavat viisi kurssia:

Proosan taiat ja taidot
Kirjailija Hannu Simpuran huippusuosittu proosakurssi järjestetään jälleen. Availemme ennakkoluulottomasti kirjoittamisen saloja: sanoja, henkilöitä, kohtauksia, aiheita – kaikkea. Vältämme tavanomaisinta, opimme omintakeisiksi. Rakastamme mahdollisuuksia ja niiden vaatimaa aherrusta.
Ikäryhmä: 13–17-vuotiaat
Ajankohta: 19.1.–23.2.2011
Ohjaaja: Kirjailija Hannu Simpura

Runo soi ja särisee
Runoilija Ville-Juhani Sutinen lähestyy runon kirjoittamista epätyypillisin keinoin. Miksi runon pitäisi aina olla lyhyt, kaunis ja rytmisesti oikeaoppinen? Kurssilla tutkitaan runon keinoja ja kliseitä ennakkoluulottomasti, haastetaan kirjoittaja kohtaamaan ja kirjoittamaan oma epärunonsa.
Ikäryhmä: 14–17-vuotiaat
Ajankohta: 19.1.–23.2.2011
Ohjaaja: Runoilija Ville-Juhani Sutinen

Pizzareseptejä ja soraääniä
Kirjailija Tuija Välipakka esittelee keinoja, joilla kirjoittaja voi kerätä materiaalia omia tekstejä varten. Koko maailma toimii havaintojen herättelijänä. Mistä tahansa voi löytyä tarinan aihe ja runon säe, jos oma mieli on avoinna. Miten keskustelevat keskenään uutinen ja mainosteksti? Harjoitellaan ideoiden yhdistelyä ja toteutusta käytännössä.
Ikäryhmä: 12–17-vuotiaat
Ajankohta: 16.3.–20.4.2011
Ohjaaja: Kirjailija Tuija Välipakka

Tarinan siivet
Kari Levolan kurssi vakuuttaa, että ei aina tarvitse lähteä avaruuteen, tulevaisuuteen tai muille maille. Seikkailukin voi syntyä siitä, että kohtaa uuden ihmisen. Jokainen kirjoittaa tarinaa parhaiten siitä mitä jo tietää ja tuntee, omasta maailmastaan käsin. Tarina voi antaa sille uudet siivet. Kokeillaan kirjoitusharjoituksilla juonenkehittelyä, ihmiskuvaa, elävää puhetta.
Ikäryhmä: 9–13-vuotiaat
Ajankohta: 16.3.–20.4.2011
Ohjaaja: Kirjailija Kari Levola

Vaikuttava kirjoittaminen
Kurssilla teemme joukon reippaita ja mielikuvitusta kirvottavia harjoituksia. Tutustumme vaikuttavien omien tekstien luomiseen. Kurssilla kokeillaan kielen leikkimisen voimaa, henkilöhahmojen omapäisyyttä ja juonien juonittelun mutkia & metkuja. Kurssilla käymme läpi kerronnan erilaisia keinoja, hulluttelevia näkökulmia ja omaperäisten hahmojen rakentamista, huumorin, kauhun, jännityksen ja ihmissuhteiden luomista.
Ikäryhmä: 11–15-vuotiaat
Ajankohta: 16.3.–20.4.2011
Ohjaaja: Kirjailija Harri István Mäki

Ilmoittautuminen ja lisätietoa toiminnasta osoitteessa: www.sulkasato.fi

Sulkasadon toimintaa rahoittaa Suomen kulttuurirahaston Myrsky-hanke, joka on suunnattu erityisesti 13–17-vuotiaille syrjäytyneille sekä taideharrastusmahdollisuuksien ulottumattomissa eläville nuorille. Lisätietoa Myrskyhankkeesta: www.myrsky.info