Viro

Suomi-seurat

 • Tarton Suomi-seura / Tartu Soome selts
  www.tartusoomeselts.ee
  Seuran tarkoituksena on auttaa ja yhdistää Etelä-Virossa asuvia ja vierailevia suomalaisia, sekä tehdä Viroa tunnetuksi suomalaisille ja esitellä suomalaista kulttuuria virolaisille. Perustettu elokuussa 2012.
 • Saaremaa Suomi Seura / Saaremaa Soome Selts
  www.saarenmaansuomiseura.eu
  Saarenmaan Suomi-Seura on perustettu marraskuussa 2005 tarkoituksena yhdistää suomalaiset ja saarelaiset, auttamaan vastatulleita integroitumaan Saarenmaalle sekä antamaan neuvoja ja järjestämään yhteistapaamisia ja mielenkiintoisia tutustumismatkoja eri maihin.
 • Pärnun Suomi-Seura / Pärnu Soome Selts
  www.parnunsuomiseura.ee
  Pärnun Suomi-Seura perustettiin syyskuussa 2011. Seuran tarkoitus on yhdistää Pärnun seudulla olevia suomalaisia ja paikallisia yhteisöjä, koordinoida heidän yhteistyötään, järjestää yhteisiä tilaisuuksia sekä lisätä jäsentensä tietoja Virosta ja viron kielestä. Seura tekee myös Suomea tunnetuksi Viron asukkaille ja organisaatioille. Tärkeätä on yhteistyö Pärnun kaupungin kanssa. Lisäksi seura tekee hyväntekeväisyystyötä ja tukee erilaisia jäsenten harrastekerhoja.
 • Haapsalun Seudun Suomi-Seura
  www.haapsalunsuomiseura.ee
  Haapsalun Seudun Suomi-Seura on perustettu vuonna 2002. Seuran tarkoitus on yhdistää Haapsalun seudulla oleskelevia suomalaisia, koordinoida heidän yhteistyötään, järjestää yhteisiä tilaisuuksia sekä lisätä jäsentensä tietoja Virosta ja viron kielestä. Seura tekee myös Suomea tunnetuksi Viron asukkaille.

Seurakunnat

 • EELK suomalainen Pyhän Pietarin seurakunta / EELK Soome Püha Peetruse Kogudus
  www.eelk.ee/tallinna.soome
  Pyhän Pietarin seurakunta Tallinnassa on suomalainen Viron evankelis-luterilaisen kirkon seurakunta. Suomenkielisen seurakuntatyön piiriin kuuluu koko Viro, toiminnan painopiste on kuitenkin Tallinnassa.
 • Viron suomalaiset seurakunnat (Viron inkerinsuomalaisten liitto)
  www.inkeri.ee/fi/seurakunnat-ja-sisaret/seurakunnat

Muut ryhmät ja järjestöt

 • TSOJ – Tallinnan Suomalaiset Opiskelijat ry
  www.facebook.com/pages/TSOJ-Tallinnan-Suomalaiset-Opiskelijat-ry/123907974375785
  Tallinnan Suomalaiset Opiskelijat ry valvoo ja parantaa Tallinnassa asuvien suomalaisten opiskelijoiden etuja.
 • TaSLO – Tarton Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat ry
  taslo.ut.ee
  Tarton Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat eli TaSLO on vuonna 1995 perustettu Tarton yliopistossa, Virossa, lääketiedettä ja hammaslääketiedettä opiskelevien suomalaisten ainejärjestö. Yhdistys järjestää runsaasti koulutusta, juhlia ja urheilutapahtumia, sekä ylläpitää sähköpostilistoja jäsenille ja valmistuneille. Yhdistyksellä on myös oma kirjasto. Lisäksi TaSLO:lla on lämpimät suhteet suomalaisiin sisarseuroihin ja lääkärijärjestöihin. TaSLO on myös Suomen Medisiinariliiton jäsen.Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on tukea ulkomailla opiskelua tarjoamalla jäsenille lämmin ja monipuolinen yhteisö.
 • Üliõpilasühing Fraternitas Fennica
  www.ff.ee
  Fraternitas Fennica on Tarton suomalaisten opiskelijoiden perustama osakunta. Pääasiallisesti jäsenistömme koostuu suomalaisista, mutta joukkoomme kuuluu myös virolaisia. Järjestämme erilaista osakuntatoimintaa opiskelijoille pitkin lukuvuotta. Toimimme yhteistyössä muiden paikallisten osakuntien kanssa ja pyrimme tuomaan suomalaista opiskelijakulttuuria tutuksi myös virolaisille. Lisäksi Fraternitas Fennica ylläpitää ja edistää suomalaista kulttuuria Tartossa. Osakunta juhlistaa vuosittain suomalaisia merkkipäiviä, kuten Suomen itsenäisyyspäivää, vappua ja Flooran päivää.
 • Suomettaret – suomalaiset naiset Virossa
  www.suomettaret.ee
  Suomettaret on Tallinnassa asuvien suomalaisnaisten yhteisö, jonka kautta Suomesta Viroon muuttavat naiset voivat löytää uusia ystäviä ja siten helpottaa sopeutumistaan uuteen kotimaahan.
 • Viron inkerinsuomalaisten liitto
  www.inkeri.ee
  Viron inkerinsuomalaisten liitto on Virossa toimivien inkerin-suomalaisten yhdistysten kattojärjestö. Sen tehtävänä on edustaa paikallisyhdistyksiä ja koordinoida niiden välistä yhteistyötä ja toimintaa. Liiton toimisto sijaitsee Tartossa Inkeri-talolla.

Media, postituslistat ja sivustot

 • Tallinna24
  www.tallinna24.ee
  Verkkolehti suomalaisille Viron-matkailijoille.
 • SSS (Sibelius, Sauna ja Sisu) Radio
  www.sss-radio.ee
  Virossa vapaaehtoisvoimin toimiva suomenkielinen kanava, joka tekee yhteistyötä viron ensimmäisen yksityisen kaupallisen radion taajuuksilla.

Suomi-koulut

 • Tallinnan suomalainen koulu
  www.soomekool.fi
  www.facebook.com/pages/Tallinnan-suomalainen-koulu/213278438744901
  Koulussa on niin Suomen kuin Viron opetuslupa ja oikeus antaa Suomalaisen koulujärjestelmän mukainen lukuvuosi – ja päättötodistukset. Pienet luokkakoot ja kodikas ilmapiiri tukevat yksilöllistä opetusta. Koulussa opitaan suomen kielellä, suomalaista opetussuunnitelmaa noudattaen sekä tuttuja suomalaisia oppimateriaaleja käyttäen. Tallinnan suomalaisessa koulussa voi opiskella esikoulusta aina ylioppilaaksi asti.
 • Tarton suomalainen koulu
  www.tartonkoulu.net
  www.facebook.com/TartonSuomalainenKoulu
  Tarton suomalainen koulu on virallinen peruskoulua vastaava suomalainen ulkomaankoulu, joka järjestää opetusta Tartossa asuville suomalaislapsille. Koulu on yksityinen ja sen ylläpitäjä on Tarton suomalaisen koulun yhdistys ry. Koulu tarjoaa opetusta vuosiluokille 1–9.

Suomen edustustot ja muut viralliset laitokset

Liiketoiminta

 • Viron suomalaisyrittäjät, MTÜ Soome Ettevõtjate Klubi Eestis – SEKE
  www.seke.ee
  SEKE, on toiminut vuodesta 1994 ja sen jäsenistöllä on vahva kokemus maan yritystoiminnasta. SEKE:n toiminnan perustehtävä on toimia suomalaisyrittäjien ja yritysten tukijärjestönä. Jäsenistöllä on pitkäaikaiset kokemukset yritystoiminnasta ja maan tavoista, kontaktiverkostoa unohtamatta.
 • Suomalais-eestiläinen kauppakamari FECC
  www.fecc.ee
  Vuonna 1992 toimintansa aloittanut ja 1996 rekisteröity FECC koostuu lähes 200 Virossa ja/tai Suomessa toimivasta yrityksestä. FECC on mahdollisuus verkostoitumiseen jäsenyritysten ja toisten kauppakamarien parissa. Kauppakamari järjestää ajankohtaisia tilaisuuksia ja tapahtumia.

Sekalaista

 • Tampere Maja
  www.tamperemaja.ee
  www.facebook.com/tamperemaja
  Tampere Maja on Tampereen ja Tarton kaupunkien kulttuuri- ja yhteistyökeskus. Edistämme kaupunkien välistä kulttuuritoimintaa, järjestämme kulttuuritapahtumia ja vuokraamme tilojamme yleisön käyttöön. Meillä toimii myös pieni majatalo, jossa on yhteensä 6 vierashuonetta.
 • The Baltic Guide
  www.balticguide.ee/fi
  Hyödyllinen lehti maahan tulijalle.
 • Viljandin Ystävät Ry
  www.viljandi.fi
  www.facebook.com/groups/107394775946016
  Seuran tarkoituksena olisi tutustuttaa suomalaisia Viljandiin, sen kulttuuriin, siellä tehtävään kulttuurityöhön sekä järjestettäviin tapahtumiin. Lisäksi pyrittään tukemaan Viljandin kulttuuri-ihmisten toimintaa järjestämällä erilaisia tempauksia, näyttelyitä, koulutustilaisuuksia yms. Suomessa sekä Virossa.

Yhteydet Suomessa

 • Viron Suurlähetystö
  www.estemb.fi
 • Suomen Viro-yhdistysten liitto (SVYL)
  www.svyl.net
  Vuonna 1991 perustettu SVYL on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka haluaa syventää Suomen ja Viron välisiä suhteita kaikilla elämän alueilla. Liittoon kuuluu nelisenkymmentä paikallisyhdistystä ympäri Suomea. SVYL on kanava kaikille Virosta kiinnostuneille. Se tarjoaa ajankohtaista Viro-tietoa, monipuolista kulttuurivaihtoa ja uusia kontakteja. Liitto järjestää seminaareja ja matkoja sekä toteuttaa niin yksin kuin myös yhteistyössä erilaisia suomalais-virolaisia projekteja. SVYL myöntää omaa ansiomerkkiä tunnustuksena ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta Suomen ja Viron välillä. Vuodesta 2001 SVYL on julkaissut omaa kulttuurilehteä viro.nyt.
 • Viro-Instituutti / Eesti Instituut
  www.viro-instituutti.fi
  www.facebook.com/viroinstituutti
  Viro-instituutin toiminnan pääperiaate on tarjota suomalaisille, erityisesti Virosta kiinnostuneille ja Viron kanssa yhteistyötä tekeville parasta, mitä virolaisessa kulttuurissa on ja sitä kautta palvella maiden kulttuurisuhteiden monipuolista toteutumista. Viro-instituutti tuo Suomeen virolaista teatteria, elokuvaa, musiikkia ja taidetta, järjestää seminaareja, näyttelyitä, kirjallisuusiltoja ja muita kulttuuritapahtumia. Instituutti panostaa erityisesti nuorten keskuudessa tehtävään työhön tarjoten mm. Viro-tietopaketteja Suomen kouluille ja tietoja opiskelumahdollisuuksista Virossa.
 • Suomalais-Eestiläinen kauppayhdistys
  www.seky.fi
  Suomalais-Eestiläisen kauppayhdistys edistää yrityskontaktien muodostumista sekä auttaa jäseniä seuraamaan Viron ajankohtaistapahtumia. Kauppayhdistyksen toimintatapa perustuu läheiseen vuorovaikutukseen jäsenistönsä kanssa ja sitä kautta jäsenistö voi hyödyntää jäsenverkostoa omassa toiminnassaan.
 • Tuglas-seura
  www.tuglas.fi
  Tuglas-seura on Suomen vanhin ja suurin Viro-seura. Tuglas-seura yhdistää yli 3 000 eteläisestä naapurimaastamme kiinnostunutta ja sieltä Suomeen muuttanutta jäsentä. Seura on tehnyt vuodesta 1982 alkaen monipuolista työtä Viron kulttuurin, kielen ja yhteiskunnan tunnetuksi tekemiseksi Suomessa. Tuglas-seura järjestää jäsenilleen erilaisia kulttuuritapahtumia.
 • Eesti Maja – Viro-keskus
  www.eestimaja.fi
  Eesti Maja – Viro-keskus on Helsingin Viro-toimijoiden kansalaisaloitteena toteuttama hanke, joka kokoaa saman katon alle useita Viron ja Suomen kulttuuri-, koulutus-, matkailu- ja taloussuhteita edistäviä tahoja. Tällä hetkellä talossa toimivat Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiö Enterprise Estonia, Suomen Viro-yhdistysten Liitto SVYL, Tuglas-seura, Viro-instituutti ja Viron matkailun edistämiskeskus. Viro-keskuksessa on mahdollista järjestää näyttelyitä ja musiikkitapahtumia. Tilaa on kokousten, seminaarien ja koulutustilaisuuksien pitämiseen, ja vieraiden on mahdollista käyttää Tuglas-seuran Baltia-kirjaston kokoelmia.