Tanska

Seurat ja järjestöt

 • Kööpenhaminan Suomalainen Seura / Københavns Finske Forening
  www.suomalainenseura.dk
  www.facebook.com/KoopenhaminanSuomalainenSeura

  Kööpenhaminan Suomalainen Seura on kaikille avoin seura, jonka tavoitteena on tukea ja edistää suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria Tanskassa. Seura on verkostoitumispaikka suomalaisille ja Suomesta kiinnostuneille. Teemme aktiivista yhteistyötä muiden Suomi-toimijoiden kanssa, kuten Tanskan suomalaisen seurakunnan ja Suurlähetystön kanssa.
 • Esbjergin Suomalaiset / Esbjergs finske klub
  Sari Koivusaari, p. 22 44 22 52, sartsas@hotmail.com
  Esbjergin Suomalaiset tapaavat yleensä kuukauden viimeisenä perjantaina – paikka vaihtelee, joskus jonkun luona, yleensä kahvilassa kaupungilla. Vuoden suurin tapahtuma on itsenäisyyspäivän juhla, jossa syödään suomalaisia ruokia ja juhlitaan Suomea. Traditiona on myös pienimuotoinen kevät/kesäjuhla huhti-toukokuussa. Lisäksi spontaaneja aktiviteetteja tarpeen ja tilanteen mukaan.
 • Århusin Tanska-Suomi Yhdistys / Århus Dansk-Finsk Forening
  Pirkko Aarnio-Faaborg, p. 86 16 48 03, havestuen@finnebyen.dk
  Yhdistyksen päämääränä on välittää yhteyttä Århusin alueella asuviin suomalaisiin, rakentaa siltaa suomalaisten ja tanskalaisten välillä sekä lisätä tietoa Suomen olosuhteisiin, kulttuuriin ja kieleen. Toimintamuotoina on esimerkiksi traditionaalinen kesän grillijuhla sekä vuosittainen itsenäisyyspäivän juhla. Lisäksi yhdistys osallistuu mikäli toivotaan Suomi-tapahtumien järjestämiseen Århusissa.
 • Aalborgin suomalainen seura / Aalborgs finske klub
  Camilla Sjøroos, p. 22 41 91 69, suomi.aalborg@gmail.com
  Yhdessäoloa vapun, juhannuksen, itsenäisyyspäivän tms juhlapäivien merkeissä. Ohjelmistossa myös pikkujoulu sekä silloin tällöin naisten ravintolailtoja. Lisätietoja Facebook-ryhmässä ”Suomi-martat Aalborg”.
 • Fynin Suomalaiset
  Tiina Nielsen, p. 24 45 40 24, steen.tiina@mail.tele.dk
  Fynin suomalaisten tapahtumia ovat kesäisin järjestettävät grillijuhlat sekä perinteinen joulukirkko ja -ateria loppuvuodesta. Lisäksi toimintana saunailtoja, kahvi-iltapäiviä, karjalanpiirakanleipomiskursseja, tyttöjen iltoja ym.
 • Silkeborgin Sauna ja Suomikerho / Silkeborgs finske klub
  Okki Laine Hansen, p. 30 24 73 55, okki@energipost.dk
  Suomalaiset tapaavat kerran kuussa eri emäntien/isäntien kutsumana, syödään herkkuja ja jutustellaan suomeksi. Laitetaan lauluksi ja joskus jopa tanssitaankin. Jos pitopaikalla on sauna niin saunotaan. Marraskuussa pidetään suomalainen joulukirkko.
 • Dansk-Finsk Forening
  www.dansk-finsk.dk

Seurakunnat

 • Tanskan suomalainen seurakunta / Den finske kirke i Danmark
  Pastori Satu Jørgensen
  +45 21 17 52 24 (Tanska), +46 40 27 9118 (Ruotsi), ext-satu.jorgensen@evl.fi
  Kirkkoraadin puheenjohtaja Marja Silvonen-Hansen
  +45 21 64 81 01, +45 38 11 52 45, kajma@privat.dk
  www.suomi.dk/kirkko
  Tanskassa toimii Ruotsista Lundin hiippakunnasta käsin suomalaistyöstä vastaava pappi. Pappi toimittaa jumalanpalveluksia, kastaa, pitää rippikoulua, siunaa avioliiton ja hautaan. Pappi yrittää myös parhaansa mukaan olla niiden tukena, joilla on elämässään vaikeaa.
  Kirkon ryhmät:
  – Perhekerho, katariina.petersen@outlook.dk
  – Muuttolinnut-lauluryhmä, Marja Silvonen-Hansen, puh. 38 11 52 45, kajma@privat.dk

Muut ryhmät

 • Suomitytöt Köpiksessä
  www.facebook.com/groups/5217298887
  Kööpenhaminan ”suomitytöt” kokuuntuvat naisten ravintolailtojen merkeissä noin kerran kuukaudessa. Illat järjestetään eri ravintoloissa ja mukana 20-30 henkilöä. Lisäksi käydään yhdessä vappua juhlistamassa, kesällä piknikillä jne.
 • Suomiäijät Kööpenhaminassa
  www.facebook.com/groups/700863613283534
  #yhteydenpitokanava #saunaa #kalijaa
 • Finnebørn i Danmark – Suomalaislapset Tanskassa-Yhdistys
  www.finnebarn.dk

Media, postituslistat ja sivustot

 • Suomi.dk
  www.suomi.dk
  Suomi.dk on portaali Tanskassa asuville suomalaisille. Toimintatarkoituksena on kerätä ja jakaa tietoa tanskanssuomalaista toiminnasta, ylläpitää postituslistaa (”tanska-lista”) sekä tarjota yksinkertaisia websivuja niitä tarvitseville tanskansuomalaisille ryhmille.
 • Tanska-lista
  http://groups.yahoo.com/group/tanska-lista
  Tanska-lista on Tanskassa asuvien suomalaisten postituslista, jonka tarkoituksena on tiedottaa tapahtumista sekä välittää työpaikka-, asunto- sekä muita tanskansuomalaisia koskevia ilmoituksia.
 • Suomalaiset Kööpenhaminassa ja Sjællandin alueella
  www.facebook.com/groups/836625006366950
  Facebook-ryhmä Kööpenhaminan alueen suomalaisille.

Suomi-koulut

 • Suomi-Koulu Kööpenhaminassa
  Sirkku Lange, p. 35 26 98 34, sirkkulange@gmail.com
  Suomi-Koulu toimii osana Kööpenhaminan kunnan järjestämää äidinkielen opetusta. Viikoittainen tuntimäärä on neljä oppituntia, oppilaat on jaettu kolmeen eri ryhmään, iästä ja tasosta riippuen. Opetus tapahtuu Øster Farimagsgadenin Koululla (Øster Farimagsgade 40) perjantaisin normaalin koulupäivän jälkeen. Opetuksen lisäksi on oppilaille järjestetty myös viikonloppuleirejä tai retkiä. Oppilasmäärä vaihtelee viidestätoista kahteenkymmeneenviiteen ja he tulevat eri kunnista.

Suomen edustustot ja muut viralliset laitokset

 • Suomen Suurlähetystö / Finlands Ambassade
  Sankt Annæ Plads 24, 1250 København K
  www.finlandsambassade.dk
 • Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti / Finlands kulturinstitut i Danmark
  www.finin.dk
  Kööpenhaminan Suomi-Instituutin tehtävänä on edistää suomalaisen kulttuurin ja taiteen tuntemusta Tanskassa. Instituutti tuottaa näyttelyitä, konsertteja ja muita tapahtumia, jotka on pääsääntöisesti suunnattu tanskalaiselle yleisölle ja tanskalaisille markkinoille.

Sekalaista

 • Vuokra-asunnot Kööpenhaminassa
  www.facebook.com/groups/765810220212853
  Ryhmän tarkoituksena on auttaa suomalaisia asunnon etsinnässä. Tänne saa laittaa viestejä vapaista vuokra-asunnoista/huoneista. Kattoa pään päälle kaipaavat voivat myös vapaasti postittaa tähän ryhmään.
 • Kööpenhaminan Yliopiston suomen kielen osasto
  Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab
  Det Humanistiske Fakultet
  Københavns Universitet
  Njalsgade 120
  DK-2300 København S
  http://finsk.ku.dk

Yhteydet Suomessa