Malesia

Seurat ja järjestöt

 • Malesian suomalaisyhdistys
  www.facebook.com/groups/278614948867976
  Malesian suomalaisyhdistys on perustettu 1996. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Malesiassa asuva suomalainen tai muuten Suomesta kiinnostunut henkilö. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia lapsille ja aikuisille (esim. aamukahvit, leikkiryhmät, pubi-illat) pääasiassa Kuala Lumpurin alueella.

Seurakunnat

 • Merimieskirkon pappi
  http://www.merimieskirkko.fi/matkapappi/#kaakkois-aasia
  Merimieskirkon matkapapin noin kuukauden mittaisella kierroksella Kaakkois-Aasiassa on perinteisesti järjestetty paitsi joulukirkkoja ja -hartauksia myös kastejuhlia, kotikäyntejä, itsenäisyyspäivän vastaanottoja ja monia muita tapaamisia.

Muut ryhmät

Media, postituslistat ja sivustot

 • Aiheesta ei tietoja

Suomi-koulut

 • Kuala Lumpurin Suomi-koulu
  www.finland.org.my/public/default.aspx?contentid=346676
  Kuala Lumpurin Suomi-koulun tarkoituksena on Kuala Lumpurissa ja sen ympäristössä asuvien suomalaisten lasten suomen kielen taidon säilyttäminen ja kehittäminen sekä lasten tutustuttaminen Suomen oloihin ja kulttuuriin. Tähän päämäärään yhdistys pyrkii järjestämällä täydentävää opetusta suomen kielen ja kulttuurin alalla. Suomi-koulu on tarkoitettu ulkosuomalaisille lapsille, joiden vanhemmista jompikumpi tai molemmat ovat suomalaisia. Opetus on lapsille vapaaehtoista. Kuala Lumpurin Suomi-koulu on perustettu lokakuussa 1995. Koulu on vanhempainyhdistyksen ylläpitämä.

Suomen edustustot ja muut viralliset laitokset

 • Suomen Suurlähetystö
  www.finland.org.my
  Suurlähetystön tehtävänä on edistää kauppaa ja investointeja Suomen ja Malesian välillä. Suurlähetystö on vastuussa diplomaattisuhteiden kehittämisestä maidemme välillä ylläpitämällä kontakteja Malesian hallitukseen, sen ministereihin ja muihin virastoihin sekä pysyttelemällä ajan tasalla Malesian sisä- ja ulkopolitiikassa. Muita vastuualueita on kulttuurivaihdon ja koulutusyhteistyön edistäminen. Suurlähetystön tehtäviin kuuluu myös tarjota konsulipalveluja asiakkailleen.
 • Finpro
  www.finpro.fi/yhteystiedot/malesia
  Finpro tarjoaa suomalaisille yrityksille lähinnä kansainvälistymiseen liittyviä asiantuntijapalveluita.
  Finpron Malesian toimisto vastaa myös Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Bruneihin liittyviin yhteydenottopyyntöihin ja koordinoi ne paikallisille virallisille kumppanielle.

Sekalaista

 • Malaysia-Finnish Business Council
  www.mfbc.org.my
  www.facebook.com/pg/malaysianfinnishbusinesscouncil
  Malaysian-Finnish Business Council (MFBC) on vuonna 2001 perustettu voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tehtävänä on edustaa suomalaisia yrityksiä Malesiassa sekä edistää ymmärtämistä Malesian ja Suomen yksityisten sektorien välillä. MFBC toimii myös linkkinä yritysten ja asiantuntijapalveluiden välillä.

Yhteydet Suomessa

 • Suomi-Malesia Yhdistys Ry
  http://finland-malaysiaassociation.blogspot.dk
  www.facebook.com/pg/Suomi-Malesia-Yhdistys-Finland-Malaysia-Association-307809435918603
  Suomi-Malesia Yhdistys ry pyrkii edistämään Malesian kulttuuri- ja talouselämän ja yhteiskunnan tuntemusta Suomessa, suomalaisten ja malesialaisten välisiä yhteyksiä ja maiden välistä kulttuurivaihtoa. Ystävyysyhdistyksenä järjestetään omia tilaisuuksia ja toimitaan yhteistyössä muiden Malesiasta kiinnostuneiden tahojen kanssa. Yhdistyksen tavoitteena on myös suomalais-malesialaisten ja Suomessa asuvien malesialaisten perheiden yhteyksien ja yhteisten aktiviteettien kehittäminen. Yhdistyksen toiminta suuntautuu suurelta osin vapaa-ajan aktiviteetteihin, joilla luodaan luonnollista suomalaisten ja malesialaisten yhteistoimintaa ja kulttuurien välistä tuntemusta.