Kenia


Seurat ja järjestöt

Kenian suomalaisten yhdistys, Kenya Finns
Suomen Suurlähetystö  

Kenian suomalaisten yhdistys, Kenya Finns, järjestää yhdessä suomalaislasten oman kielen opetuksesta huolehtivan Suomalais-Kenialaisen kouluyhdistyksen kanssa yhteisiä tapahtumia, joista vappu-, juhannus- ja joulujuhla ovat jo muodostuneet perinteisiksi vuosittaisiksi tapahtumiksi. Näihin tilaisuuksiin peritään pääsymaksu varojen keräämiseksi Kenya Finns-yhdistyksen hyvantekeväisyysrahastoon sekä lasten opetustoiminnan tukemiseen. Yhdistyksen suomalaisten ”puhelinluetteloa” ylläpidetään suurlähetystön toimesta. 

Kenya Finns-yhdistys järjestää lisäksi yhteisia retkia. Näistä ilmoitetaan (kaikille suurlähetystöön osoitetietonsa jättäneelle) muutaman kerran vuodessa ilmestyvässä Kenya Finns tiedotteessa. 

Keniassa on lisäksi yhteispohjoismaista toimintaa. Muutaman kerran vuodessa on yhteispohjoismainen jumalanpalvelus, joka sijoittuu suurten kirkollisten pyhien adventin, joulun ja pääsiäisen yhteyteen. Adventin/joulun aikaan sekä muutamana muuna pyhänä on joka vuosi ollut myös suomalainen jumalanpalvelus. 

Helmi-maaliskuussa on vuosittainen Nordic Sports Day, kaksipäiväinen kaikenikäisille ja kokoisille tarkoitettu hauska urheilutapahtuma, jonka järjestelyvastuu kiertää pohjoismaiden kesken. Tilaisuus päättyy yhteiseen grillijuhlaan. 

Yhteispohjoismaisista adventtimyyjäisista saadaan pääosa Kenya Finns-yhdistyksen varoista. Yhdistys pyrkii tukemaan ennen kaikkea vahaosaisten/orpojen kenialaislasten koulutusta. Rahastosta on annettu tukea myös koulujen olojen parantamiseen mm. rakentamalla vesitankkeja, järjestamällä vuoden kouluruokailun tai tukemalla opettajien palkkoja. 


Seurakunnat

Lehtori
PIRKKO IGENDIA (SLEY)
P.O.Box 56357
Nairobi, Kenya
+254-2720 994 


Muut ryhmät

Tästä aiheesta ei valitettavasti löydy merkintää. 


Media, postituslistat ja sivustot

Tästä aiheesta ei valitettavasti löydy merkintää. 


Suomi-koulut

Suomalais-kenialainen kouluyhdistys
Ms. Marja Simojoki
P.O. Box 30379
NAIROBI
KENIA
254-2-334 777
335986 


Suomen edustustot ja muut viralliset laitokset

Suomen Suurlähetystö
International House 2nd floor
Mama Ngina Street
P.O. Box 30379
Nairobi
puh -254-(0)2-334777/8
fax -254-(0)2-335986
email embassy@finembkenya.org 

Suomen suurlähetystö sijaitsee Nairobin keskustassa Mama Ngina Street:n ja City Hall Wayn valissa International House:ssa. Suurlähettiläs toimii myös Etiopiassa, Seychelleilla, Eritreassa ja Ugandassa. 


Sekalaista

Tästä aiheesta ei valitettavasti löydy merkintää. 


Yhteydet Suomessa

Kenian edustusto
Birger Jarlsgatan 37
S-103 95 Stockholm
Sverige
Box 7694
puh. +46-8-21 83 00, 21 83 04, 21 83 09
Telex: 17811
fax. +46-8-20 92 61 

Kenialla ei ole edustustoa Suomessa. Lähin edustusto löytyy Ruotsista.